top of page

Faith Group

Public·5 members
Andrew Rivera
Andrew Rivera

Anaf Ro Depunere Declaratii Inregistrare Certificate Calificate


Puteti folosi un singur certificat digital pentru depunerea declaratiilor pentru oricate societati. Acest lucru este stipulat clar in ordinul 2568/2010 al Presedintelui ANAF, ordin ce poate fi consultat la adresa: _2568_2010.pdf .
anaf ro depunere declaratii inregistrare certificate calificateDaca dumneavoastra v-ati reinnoit certificatul digital calificat atunci va trebui sa completati si sa semnati un nou document de confirmare , sa il trimiteti la adresa de e-mail confirmare@digisign.ro pentru a putea fi contrasemnat iar dupa ce il primiti sa transmiteti pe portalul ANAF sectiunea Declaratii electronice, optiunea Reinnoire certificate calificate .


În momentul în care ați primit documentul de confirmare de la furnizorul acreditat completat și semnat, acesta trebuie încărcat pe portalul ANAF la modulul Declaraţii electronice, opţiunea 03 Înregistrare certificate calificate persoane juridice/reprezentant fiscal. În această secțiune se va completa mai exact formularul 150 în vederea depunerii declarațiilor electronice.


De asemena, atunci când expiră semnătura electronică și necesită reînnoirea acesteia, trebuie depus din nou documentul de confirmare ANAF cu datele actualizate. Pentru reînnoire, veți accesa secțiunea Declaraţii electronice, opțiunea 06 Reînnoire certificate calificate.


(1) Persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent ori exercită profesii libere se identifică electronic cu certificate digitale calificate numai pentru obligaţiile fiscale pentru care, în relaţia cu organul fiscal, se identifică prin codul de înregistrare fiscală. Deci, nu este nevoie de semnatura digitala pentru depunerea Declaratiei Unice.


Daca nu lucrezi cu un contabil va trebui sa obti un certificat digital pe numele tau pentru depunerea si semnarea declaratiilor. Certificatul digital calificat se obtine de la firme specializate si acreditate:


Pentru a inregistra mai multe societati cu acelasi certificat digital, dupa inregistrarea primei societati se poate continua cu inregistrarea altora. Cu un singur certificat digital se pot inregistra si se pot depune declaratiile pentru un numar nelimitat de societati.


(1) Persoanele juridice sau alte entități fără personalitate juridică se identifică electronic cu certificate calificate.(2) Persoanele fizice care au calitatea de reprezentant sau de împuternicit al unei persoane fizice, persoane juridice sau al altei entități fără personalitate juridică se identifică electronic cu certificate calificate.(3) Persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent ori exercită profesii libere se identifică electronic cu certificate calificate numai pentru obligațiile fiscale pentru care, în relația cu Ministerul Finanțelor Publice/Agenția Națională de Administrare Fiscală, se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.


(4) Persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent ori exercită profesii libere, pentru obligațiile fiscale, altele decât cele prevăzute la alin. (3), precum și celelalte persoane fizice se identifică electronic prin oricare dintre următoarele dispozitive:a) certificate calificate;b) NPOTP.


Totodată, potrivit articolului 6 al actului normativ menţionat mai sus, condiţionarea identificării electronice exclusiv prin utilizarea certificatelor calificate se aplică următoarelor categorii de persoane:


alineatul (1): persoanele juridice sau alte entităţi fără personalitate juridică;alineatul (2): persoanele fizice care au calitatea de reprezentant sau de împuternicit al unei persoane fizice, persoane juridice sau al altei entităţi fără personalitate juridică;alineatul (3): persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent ori exercită profesii libere se identifică electronic cu certificate calificate numai pentru obligaţiile fiscale pentru care, în relaţia cu Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se identifică prin codul de înregistrare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.


Persoanele fizice sau juridice, care deţin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu deţin un astfel de certificat, pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator şi parolă.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Saúl Rodríguez
  Saúl Rodríguez
 • Лучший Результат
  Лучший Результат
 • Caleb Myers
  Caleb Myers
 • Andrew Rivera
  Andrew Rivera
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page